Rianne (oud-student) over haar ervaring bij de AvP

Rianne (oud-student) over haar ervaring bij de AvP

9 januari 2021

Oud student Rianne Verhoeven over haar ervaring bij AvP

Rianne (oud-student) vertelt over haar ervaring bij de Academie voor Podologie. Na het overlijden van haar zoon besloot ze om op een bepaalde manier door te gaan en dat was door het volgen van een opleiding bij de AvP waar ze veel voldoening uithaalde.

“13 jaar geleden is mijn zoon overleden en daarna bleef het gebeuren mijn denk wereld beheersen. Ik had zelf gelukkig door dat ik dit op een bepaalde manier moest doorbreken. De opleiding medisch pedicure was in die tijd een nieuwe opleiding en daar ben ik toen vol voor gegaan. Tijdens de opleiding heb ik docent Anja van Zoggel leren kennen. Anja gaf ook les bij de AvP voor de opleiding tot Registerpodoloog en zij wist me over de streep te trekken: ‘doen, dat past echt bij jou!’ vertelde ze me.

De opleiding is voor mij een therapie geweest. Ik heb me vol op mijn studie gestort en het vak geeft me enorm veel voldoening. De grootste uitdaging vind ik een patiënt die bij me binnen komt met grote problemen om te lopen en dat je het dan voor elkaar krijgt om die persoon weer mobiel te krijgen. Ik ben er wel van overtuigd, dat het niet de therapiezool alleen is die deze verandering voor elkaar kan krijgen. Het is een combinatie van schoen en zool. Ik heb na de opleiding Registerpodologie de opleiding zorgschoenspecialist gevolgd. Deze volgde ik ook bij de AvP en ik denk dat het een belangrijke aanvulling is die iedere podoloog in zijn portefeuille nodig heeft. Voetproblemen die bij de patiënt niet in de steunzool meegenomen kunnen worden, kun je in de schoenverandering vaak kwijt. Daarnaast kun je ook beter in schatten wanneer een patiënt een aanpassing heeft in zijn huidige schoen die niet bij zijn voetprobleem past.

Op dinsdagavond komen wij altijd met een groep Registerpodologen bij elkaar om te sparren over vele voetgerelateerde problemen. De ene keer bespreken we casussen, de andere keer pakken we de drukmeetmat onder handen. Ik kan iedere collega aanbevelen om met collega’s in je eigen omgeving een dergelijke groep op te zetten. Waar de ene collega hier weer goed in is, weet de andere collega weer bij een ander probleem een oplossing en je leert ontzettend veel van elkaar.”

Rianne Verhoeven volgde de opleiding tot Registerpodoloog en Zorgschoenspecialist aan de Academie voor Podologie.

RECENTE BERICHTEN

Deel dit bericht!

MEER WETEN OVER ACADEMIE VOOR PODOLOGIE?

Heb je een vraag? Stel hem hier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!