VOETKUNDIG TECHNICUS

NLQF 4

VOETKUNDIG TECHNICUS

Ingeschaald op NLQF4-niveau

ALGEMEEN

Ben jij iemand die graag met de nieuwste technieken werkt, maar ook interesse heeft in hoe het menselijk lichaam werkt? Houd je van computertechniek maar werk je ook graag met je handen? Dan is de opleiding tot voetkundig technicus wat voor jou!

OPLEIDINGSDUUR

De opleiding tot voetkundig technicus duurt 18 maanden en bestaat uit 3 modules van elk een half jaar.

Startdatum

De opleiding tot voetkundig technicus start in september. De exacte datum volgt nog!

VOOR WIE

Herken jij je in onderstaande punten? Dan is de opleiding tot Voetkundig Technicus iets voor jou!

  • Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor vormgeving.

  • Innovatieve digitale technieken trekken jou aan.

  • Je hebt interesse in de werking van het menselijk lichaam, in het bijzonder van de voet.

  • Je leert graag in de praktijk.

  • Je wilt investeren in een toekomst met perspectief!

  • Je hebt een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;

  • Je hebt een havo/vwo overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4.

  • Je hebt een mbo diploma minimaal niveau 2.

  • Je hebt een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Heb je geen van bovengenoemde bewijsstukken maar denk je toch dat deze opleiding bij jou past? Dan kun je een verzoek om toelating doen. Na een intake beoordeelt de opleider of je mag instromen.

WERKEN EN LEREN

De opleiding tot voetkundig technicus aan de Academie voor Podologie is een beroepsbegeleidende leerweg. Dat houdt in dat je 1 dag in de week naar school gaat en daarnaast leert door praktijkervaring bij een leerbedrijf. Dit kan een podotherapie- of registerpodologiepraktijk zijn of bij een orthopedisch schoentechnoloog. Hierdoor haal je niet alleen een diploma, maar doe je direct waardevolle werkervaring  op.

NLQF NIVEAU 4

Het diploma Voetkundig Technicus is ingeschaald op niveau 4 van het Nederlandse en Europese kwalificatieraamwerk (NLQF en EQF). Hierdoor hebben werkgevers zicht op het niveau van jouw diploma en vergroot je jouw kans op de arbeidsmarkt.

WAT IS NLQF?

De opleiding Voetkundig Technicus leidt tot een diploma op niveau 4 van het Nederlandse en Europese kwalificatieraamwerk. Inschaling van gereguleerde en private kwalificaties in het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF (en daarmee tevens in het Europees kwalificatieraamwerk EQF) maakt het mogelijk om in Nederland en Europa het niveau van kwalificaties onderling te vergelijken.

Onze kwalificatie is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4 en is daarmee qua niveau nationaal en internationaal vergelijkbaar met andere ingeschaalde kwalificaties.

Kwalificatie Voetkundig Technicus is ingeschaald op NLQF/EQF niveau 4. Het NLQF geeft je zicht op het niveau van de reeds afgeronde kwalificaties en laat zien wat je diploma waard is. Je kunt hierdoor betere keuzes maken voor verdere opleidingen en loopbaanstappen.

“Als registerpodoloog moet je inzien dat podologie complementair is aan andere therapieën, in de opleiding leer je met andere disciplines samen te werken. Samenwerking om kennis te delen en te zorgen dat de cliënt de best mogelijke zorg krijgt.” – Harry Klunder

“Ik verzorg de lessen digitale zoolvervaardiging in de opleiding tot registerpodoloog. In mijn lessen staat voorop dat je een product of dienst levert waar je voor de volle 100% achter staat. Ik help je om tot een optimaal resultaat te komen.” – Roland Koks

“Ik vind het beroep registerpodoloog een mooi beroep. Je kijkt naar het fundament van iemands lichaam, dit moet goed zijn. Ik vind het ook fantastisch om te zien hoe therapeutische zolen de klachten van iemand kunnen verhelpen.” – Willeke Benerink, oud-student

HEB JE EEN VRAAG?

Laat hier een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!