DOCENTEN

DOCENTEN

ONZE DOCENTEN

De docenten bij de Academie Voor Podologie zijn professionele en ervaren docenten. Ze hebben allemaal ervaring in het werkveld en sommige hebben een eigen praktijk. Ook zijn zij betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen in de paramedische branche. Daarnaast streven onze docenten naar het beste onderwijs om jou zo goed mogelijk op te leiden!

Joop Creemers

Joop Creemers
Docent AvP

Joop ging zich als fysiotherapeut specialiseren in sportfysiotherapie. Momenteel is hij mede-eigenaar van het Podocentrum Shoe-fit met vestigingen in Tegelen en Echt.

“Mijn interesse ging met name uit naar de analyse van voeten en loopstijl om te komen tot een juiste keuze van de sportschoen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de meest recente inzichten in mijn les aan bod komen. De passie en het enthousiasme van de studenten tonen aan dat we met dit scholingsaanbod in deze behoefte voorzien.”

Docent Harry Klunder

Harry Klunder
Docent AvP

Harry begon ooit als schoenhersteller, maar is daarna gestart met de opleiding Registerpodologie. Sinds 2009 is hij werkzaam als docent bij de Academie voor Podologie en verzorgt onder andere de lessen zoolvervaardiging.

“Ik vind het belangrijk dat de studenten doorkrijgen dat zolen maken een ambacht is waar kennis voor nodig is. De patiënten, maar ook professionals moeten kunnen zien dat registerpodologen zich onderscheiden door het afleveren van de best passende en werkende zolen.

Als registerpodoloog moet je inzien dat podologie complementair is aan andere therapieën, in de opleiding leer je met andere disciplines samen te werken. Samenwerking om kennis te delen en te zorgen dat de patiënt de best mogelijke zorg krijgt.”

Roland Koks
Docent AvP

Roland is van oorsprong orthopedisch schoenmaker en heeft enige jaren geleden de opleiding tot registerpodoloog afgerond. Daarnaast is Roland eigenaar van  Koks Podopraktijk en Feeture Insoles. Hij is gespecialiseerd in het digitaal vervaardigen van podologische inlay’s, het produceren van orthopedische schoenen, het aanpassen aan confectieschoenen en het ambachtelijk repareren van schoenen.

“Ik ben docent bij de opleiding tot Zorgschoenspecialist en verzorg de lessen zoolvervaardiging in de opleiding tot registerpodoloog. In mijn lessen staat voorop dat je een product of dienst levert waar je voor de volledig achter staat. Ik help je om tot een optimaal resultaat te komen.”

Docent gijsbert lalkens

Gijsbert Lalkens
Docent AvP

Tijdens de opleiding Podotherapie kwam Gijsbert in aanraking met echografie: hetgeen wat direct zijn interesse wekte. Met behulp van het echosysteem is het mogelijk vrijwel alle structuren van de voet en enkel in beeld te brengen, mits de anatomische kennis op voldoende niveau is.

“In 2013 werd ik docent voor echografie (MSU) voet en enkel en begon ik als podotherapeut bij Podozorg Nederland. Daarnaast verzorg ik scholingen op het gebied van anatomie en pathologie. Tijdens mijn lessen wil ik graag aan andere (toekomstige) voetspecialisten mijn kennis overdragen en hen bewust maken van het belang van de anatomie.

Rien van der Vleuten
Docent AvP

Rien is opgeleid als orthopedisch schoenmaker, registerpodoloog en zorgschoenspecialist. Daarnaast is hij eigenaar van Podopraktijk De Kempen in Hapert waar hij multidisciplinair samenwerkt met vier pedicures en een podotherapeut. Daardoor kan hij het totaalpakket aan voetverzorging aanbieden. In 2016 is Rien gestopt met het verkopen van pasvormschoenen en is de podopraktijk verhuisd naar een nieuwe locatie.

“Klanttevredenheid geeft mij al die jaren al zo ontzettend veel voldoening. We leggen in onze podopraktijk de lat altijd hoog en dat wordt gewaardeerd door onze patiënten.”

Bij de AvP verzorgt Rien de lessen anatomie, pathologie, diagnostiek en behandelplan en werkt met casussen die naadloos aansluiten bij de praktijklessen van de andere docenten.

“Ik zou alle leerlingen, maar ook gevestigde registerpodologen willen stimuleren te blijven investeren in onderwijs en multidisciplinair samen te werken. Dat is een win-win situatie voor beiden maar zeker de patiënt doet daar zijn voordeel mee.”

Roy Gieling
Docent AvP

Roy Gieling is ruim 25 jaar werkzaam als podotherapeut vroeger in de omgeving Ede, tegenwoordig is hij werkzaam als freelancer bij diverse praktijken. In 1997 is Roy samen met een internist-endocrinoloog één van de eerste voetenpoli’s voor diabetisch opgericht in Ziekenhuis de Gelderse Vallei te Ede. Hier is hij 17 jaar werkzaam geweest op de interne poli waar alles wat je kunt bedenken bij de diabetische voet voorbij is gekomen.

“Wat ik graag wil overbrengen aan mijn studenten is enthousiasme voor deze materie en praktijkgerichte handvaten aanreiken zodat wanneer ze van school komen bij blijft wat ik ze geleerd heb.”

docent conny van den nobelen

Conny van den Nobelen
Docent AvP

Conny is vanaf 1988 werkzaam in de zorg als verzorgende IG. Daar kwam ze geregeld in contact met het vak pedicure en het belang van een goede voetzorg.

Vanaf 2004 is ze werkzaam als gediplomeerd pedicure met vanaf 2005 de specialisatie voor de diabetische voet. Door de interesse in de voetzorg besloot Conny zich verder te ontwikkelen door een opleiding tot registerpodoloog te volgen, aan de Academie voor Podologie. Zij is sinds 2015 werkzaam in haar eigen praktijk en op meerdere externe locaties.

“Ik verzorg onder andere de lessen orthesiologie, taping en vilttechnieken en de bijscholing Siliconen orthesetechnieken. Ik vind het zeer belangrijk dat studenten zich op een breed vlak ontwikkelen, een uitgebreide kennis is namelijk essentieel voor het toepassen van de juiste zorg voor de patiënt. Een passend product kan voor de patiënt een verschil maken in het comfort van het dagelijks leven.’’

Nawid Saiedie
Docent AvP

Ghesrouw Saiedie (roepnaam Nawid) is specialist ouderengeneeskunde. Hij heeft als arts ervaring in de ouderenzorg en wetenschappelijk onderzoek. Hij is sinds september 2022 betrokken bij de Academie voor Podologie als docent Kwaliteitsmanagement voetzorg (module 1).

Erik van Erve
Docent AvP

Erik is sinds 1998 fysiotherapeut. Hij is daar veel bezig met orthopedische revalidatie van de onderste extremiteit. Het viel hem snel op dat de stand en afwikkeling van de voet vaak een belangrijke rol speelt bij het herstel. Hierdoor startte Erik in 2003 met de opleiding Registerpodologie op de AvP.

“Ik combineer in de praktijk dagelijks podologie met fysiotherapie. Ik analyseer wat het probleem is en gebruik daarbij vaak mijn fysiotherapeutische achtergrond.  Belangrijk is het dan ook om niet alleen lokaal te kijken, maar juist de patiënt in zijn geheel. Naast het achterhalen wat de diagnose, ga ik ook altijd op zoek naar de oorzaak. Om op deze manier de beste oplossing voor de patiënt te kunnen bieden.”

MEER WETEN OVER ACADEMIE VOOR PODOLOGIE?

Heb je een vraag? Stel hem hier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Hallo daar 👋
    Wil je niks missen?
    Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

    Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties bij de Academie voor Podologie, en binnen de branche.

    We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.