DOCENTEN

Home|Over AvP|Docenten

DOCENTEN

Home|Over AvP|Docenten

ONZE DOCENTEN

De docenten bij de Academie Voor Podologie zijn professionele en ervaren docenten. Ze hebben allemaal ervaring in het werkveld en sommige hebben een eigen praktijk. Ook zijn zij betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen in de paramedische branche. Daarnaast streven onze docenten naar het beste onderwijs om jou zo goed mogelijk op te leiden!

Joop Creemers

Joop Creemers
Docent AvP

Joop ging zich als fysiotherapeut specialiseren in sportfysiotherapie. Momenteel is hij mede-eigenaar van het Podocentrum Shoe-fit met vestigingen in Tegelen en Echt.

“Mijn interesse ging met name uit naar de analyse van voeten en loopstijl om te komen tot een juiste keuze van de sportschoen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de meest recente inzichten in mijn les aan bod komen. De passie en het enthousiasme van de studenten tonen aan dat we met dit scholingsaanbod in deze behoefte voorzien.”

Docent Harry Klunder

Harry Klunder
Docent AvP

Harry begon ooit als schoenhersteller, maar is daarna gestart met de opleiding podologie. Hij ging steeds meer richting de Podologische kant van het vak, en richtte zijn bedrijf hier ook volledig op. Sinds 2009 is hij werkzaam als docent bij de Academie van Podologie en verzorgd de lessen zoolvervaardiging samen met Roland Koks.

“Ik vind het belangrijk dat de studenten doorkrijgen dat zolen maken een ambacht is, waar kennis voor nodig is. De cliënten maar ook professionals moeten kunnen zien dat registerpodologien zich onderscheiden door het afleveren van de best passende en werkende zolen.

Als registerpodoloog moet je inzien dat podologie complementair is aan andere therapieën, in de opleiding leer je met andere disciplines samen te werken. Samenwerking om kennis te delen en te zorgen dat de cliënt de best mogelijke zorg krijgt.”

Roland Koks
Docent AvP

Roland is van oorsprong orthopedisch schoenmaker en heeft alweer enige jaren geleden de opleiding tot registerpodoloog afgerond. Daarnaast is Roland eigenaar van Koks schoenmakerij en Koks Podopraktijk Gemert met een eigen podolab. Het bedrijf is gespecialiseerd in het digitaal vervaardigen van podologische inlay’s, het produceren van orthopedische schoenen, het vervaardigen van aanpassingen aan confectieschoenen en het ambachtelijk repareren van schoenen of lederwaren.

“Ik ben docent bij de opleiding tot Zorgschoenspecialist en verzorg de lessen zoolvervaardiging in de opleiding tot registerpodoloog. In mijn lessen staat voorop dat je een product of dienst levert waar je voor de volle 100% achter staat. Ik help je om tot een optimaal resultaat te komen.”

Docent gijsbert lalkens

Gijsbert Lalkens
Docent AvP

Tijdens de opleiding Podotherapie kwam Gijsbert in aanraking met echografie: hetgeen wat direct zijn interesse wekte. Met behulp van het echosysteem is het mogelijk vrijwel alle structuren van de voet en enkel in beeld te brengen, mits de anatomische kennis op voldoende niveau is.

“In 2013 werd ik docent voor echografie (MSU) voet en enkel en begon ik als podotherapeut bij Podozorg Nederland. Daarnaast verzorg ik scholingen op het gebied van anatomie en pathologie. Tijdens mijn lessen wil ik graag aan andere (toekomstige) voetspecialisten mijn kennis overdragen en hen bewust maken van het belang van de anatomie.

Rien van der Vleuten
Docent AvP

Rien is opgeleid als orthopedisch schoenmaker, registerpodoloog en zorgschoenspecialist. Daarnaast is hij eigenaar van Podopraktijk De Kempen in Hapert waar hij multidisciplinair samenwerkt met vier pedicures en een podotherapeut. Daardoor kan hij het totaalpakket aan voetverzorging aanbieden. In 2016 is Rien gestopt met het verkopen van pasvormschoenen en is de podopraktijk verhuisd naar een nieuwe locatie.

“Klanttevredenheid geeft mij al die jaren al zo ontzettend veel voldoening. We leggen in onze podopraktijk de lat altijd hoog en dat wordt gewaardeerd door onze cliënten.”

Bij de AvP verzorgt Rien de lessen anatomie, pathologie, diagnostiek en behandelplan in semester 1, 3 & 4 en werkt met casussen die naadloos aansluiten bij de praktijklessen van de docenten podotechniek.

“Ik zou alle leerlingen, maar ook gevestigde registerpodologen willen stimuleren te blijven investeren in onderwijs en multidisciplinair samen te werken met andere aanvullende disciplines. Dat is een win-win situatie voor beiden maar zeker de cliënt doet daar zijn voordeel mee.”

Sebastiaan Visscher

Sebastiaan Visscher
Docent AvP

Sebastiaan Visscher is in 2002 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na deze studie is hij gaan werken in een particuliere praktijk voor fysiotherapie in Zwolle. Naast het werk als fysiotherapeut is hij in 2002 ook gestart in het beroepsonderwijs als docent en later als opleidingsmanager binnen de opleiding sport & bewegen en de verpleegkunde opleiding.

“Sinds 2018 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in het expertisecentrum voet & beweging in Zwolle waarin ik samenwerk met podologen, podotherapeuten, pedicure, kaderhuisarts bewegingsapparaat, manueel therapeut, kinderfysiotherapeut, diëtist, sportpsycholoog, leefstijladviseur, running therapeut, echografist en een personal trainer. Dit om de beste zorg te leveren bij mensen met voet en enkelklachten.”

docent tunnus boonstra

Tunnus Boonstra
Docent AvP

Tunnus is opgegroeid in een schoenengezin en heeft zo het vak van de bodem leren kennen. Van schoenmakerij tot een eigen zaak: via de vakopleiding en speciale cursussen heeft Tunnus een speciaalzaak voor kinderschoenen opgebouwd. Ook van van zijn contacten in de medische wereld en het werken met schoenen op een revalidatiecentreum heeft hij veel geleerd.

“Ook de vele jaren die ik heb mogen werken met gehandicapte kinderen met een voet/been probleem heb ik veel ervaring opgedaan. Het was altijd fijn om te horen dat de kinderen en/of ouders blij waren met de specialistische hulp in de winkel. Tot op heden ben ik nog steeds werkzaam in de schoenen.

Al deze vergaarde kennis wil ik graag met jullie delen in mijn lessen voor Voetkundig Adviseur en Kinderschoenenspecialist op de opleiding van AvP. Zo hoop ik jullie met deze kennis de juiste schoenen te kunnen toepassen en beoordelen.”

docent conny van den nobelen

Conny van den Nobelen
Docent AvP

Conny is vanaf 1988 werkzaam in de zorg als verzorgende IG. Daar kwam ze geregeld in contact met het vak van pedicure en het belang van een goede voetzorg.

Vanaf 2004 is ze werkzaam als gediplomeerd pedicure met vanaf 2005 de specialisatie voor de diabetische voet. Door de interesse in het vak van de voetzorg, besloot Conny zich verder te ontwikkelen door een opleiding tot register Podoloog te volgen, aan de Academie voor Podologie. Het traject werd succesvol doorlopen. Zij is sinds 2015 werkzaam in haar eigen praktijk en op meerdere externe locaties.

“Ik ga de lessen orthesiologie, taping en vilttechnieken van semester 5  verzorgen en de nascholing orthesiologie. Ik vind het zeer belangrijk dat studenten zich op een breed vlak ontwikkelen, een uitgebreidere kennis is namelijk essentieel voor het toepassen van de juiste zorg voor de cliënt. Een passend product kan voor de cliënt een verschil maken in het comfort van het dagelijks leven.’’

Dirk van Etten

Dirk van Etten
Docent AvP

Dirk is in november 2019 afgestudeerd als podotherapeut, deze heeft hij gevolgd bij de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Sinds december 2019 is hij werkzaam bij Koks Podopraktijk in Gemert.

“Ik zal de lessen verzorgen over de diabetische – / risicovoet. Ik wil graag mijn kennis delen die ik op heb gedaan tijdens mijn opleiding, maar ook zeker vanuit de praktijk. Verder vind ik multidisciplinair samenwerken erg belangrijk. Door vanuit meerdere disciplines te kijken kom je vaker tot een beter en sneller resultaat, wat natuurlijk het doel is om uiteindelijk te bereiken met betrekking tot de cliënt.”

MEER WETEN OVER ACADEMIE VOOR PODOLOGIE?

Heb je een vraag? Stel hem hier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Hallo daar 👋
    Wil je niks missen?
    Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

    Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties bij de Academie voor Podologie, en binnen de branche.

    We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.