DOCENTEN

Home|Over AvP|Docenten

DOCENTEN

Home|Over AvP|Docenten

ONZE DOCENTEN

De docenten bij de Academie Voor Podologie zijn professionele en ervaren docenten. Ze hebben allemaal ervaring in het werkveld en sommige hebben een eigen praktijk. Ook zijn zij betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen in de paramedische branche. Daarnaast streven onze docenten naar het beste onderwijs om jou zo goed mogelijk op te leiden!

Dineke Bast

Dineke Bast
Docent AvP

Dineke is registerpodoloog en sinds 1999 werkzaam in de voetenwereld. Ze heeft de opleiding Podologie gevolgd bij de AvP en heeft daarna lesgegeven in de diabetische voet, reumatische voet, orthesiologie en theorielessen over fysiologie, anatomie en pathologie. Dit deed ze allemaal naast haar eigen praktijk. Na een lange periode van lesgeven bij AvP is ze zich verder gaan ontwikkelen en heeft ze de opleidingen contextueel hulpverlener en budgetcoach gevolgd en afgerond. Daarnaast heeft ze een aantal jaren naast haar eigen praktijk, gewerkt bij o.a. het Leger des Heils en Humanitas.

“Nu geef ik les aan de studenten van semester 5 en verzorg de nascholing orthesiologie. Lesgeven is niet alleen kennis overdragen, maar ook zorgen dat elke student tot z’n recht komt op zijn of haar eigen persoonlijke manier. Hier komen mijn aanvullende opleidingen goed van pas. Het is fantastisch om les te geven en mensen te zien groeien!”

Joop Creemers

Joop Creemers
Docent AvP

Joop ging zich als fysiotherapeut specialiseren in sportfysiotherapie. Momenteel is hij mede-eigenaar van het Podocentrum Shoe-fit met vestigingen in Tegelen en Echt.

“Mijn interesse ging met name uit naar de analyse van voeten en loopstijl om te komen tot een juiste keuze van de sportschoen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de meest recente inzichten in mijn les aan bod komen. De passie en het enthousiasme van de studenten tonen aan dat we met dit scholingsaanbod in deze behoefte voorzien.”

Harry Klunder

Harry Klunder
Docent AvP

Harry begon ooit als schoenhersteller, maar is daarna gestart met de opleiding podologie. Hij ging steeds meer richting de Podologische kant van het vak, en richtte zijn bedrijf hier ook volledig op. Sinds 2009 is hij werkzaam als docent bij de Academie van Podologie en verzorgd de lessen zoolvervaardiging samen met Roland Koks.

“Ik vind het belangrijk dat de studenten doorkrijgen dat zolen maken een ambacht is, waar kennis voor nodig is. De cliënten maar ook professionals moeten kunnen zien dat registerpodologien zich onderscheiden door het afleveren van de best passende en werkende zolen.

Als registerpodoloog moet je inzien dat podologie complementair is aan andere therapieën, in de opleiding leer je met andere disciplines samen te werken. Samenwerking om kennis te delen en te zorgen dat de cliënt de best mogelijke zorg krijgt.”

Roland Koks

Roland Koks
Docent AvP

Roland is van oorsprong orthopedisch schoenmaker en heeft alweer enige jaren geleden de opleiding tot registerpodoloog afgerond. Daarnaast is Roland eigenaar van Koks schoenmakerij en Koks Podopraktijk Gemert met een eigen podolab. Het bedrijf is gespecialiseerd in het digitaal vervaardigen van podologische inlay’s, het produceren van orthopedische schoenen, het vervaardigen van aanpassingen aan confectieschoenen en het ambachtelijk repareren van schoenen of lederwaren.

“Ik ben docent bij de opleiding tot Zorgschoenspecialist en verzorg de lessen zoolvervaardiging in de opleiding tot registerpodoloog. In mijn lessen staat voorop dat je een product of dienst levert waar je voor de volle 100% achter staat. Ik help je om tot een optimaal resultaat te komen.”

Gijsbert Lalkens

Gijsbert Lalkens
Docent AvP

Tijdens de opleiding Podotherapie kwam Gijsbert in aanraking met echografie: hetgeen wat direct zijn interesse wekte. Met behulp van het echosysteem is het mogelijk vrijwel alle structuren van de voet en enkel in beeld te brengen, mits de anatomische kennis op voldoende niveau is.

“In 2013 werd ik docent voor echografie (MSU) voet en enkel en begon ik als podotherapeut bij Podozorg Nederland. Daarnaast verzorg ik scholingen op het gebied van anatomie en pathologie. Tijdens mijn lessen wil ik graag aan andere (toekomstige) voetspecialisten mijn kennis overdragen en hen bewust maken van het belang van de anatomie.

Docent Rien van der Vleuten

Rien van der Vleuten
Docent AvP

Rien is opgeleid als orthopedisch schoenmaker, registerpodoloog en zorgschoenspecialist. Daarnaast is hij eigenaar van Podopraktijk De Kempen in Hapert waar hij multidisciplinair samenwerkt met vier pedicures en een podotherapeut. Daardoor kan hij het totaalpakket aan voetverzorging aanbieden. In 2016 is Rien gestopt met het verkopen van pasvormschoenen en is de podopraktijk verhuisd naar een nieuwe locatie.

“Klanttevredenheid geeft mij al die jaren al zo ontzettend veel voldoening. We leggen in onze podopraktijk de lat altijd hoog en dat wordt gewaardeerd door onze cliënten.”

Bij de AvP verzorgt Rien de lessen anatomie, pathologie, diagnostiek en behandelplan in semester 1, 3 & 4 en werkt met casussen die naadloos aansluiten bij de praktijklessen van de docenten podotechniek.

“Ik zou alle leerlingen, maar ook gevestigde registerpodologen willen stimuleren te blijven investeren in onderwijs en multidisciplinair samen te werken met andere aanvullende disciplines. Dat is een win-win situatie voor beiden maar zeker de cliënt doet daar zijn voordeel mee.”

MEER WETEN OVER ACADEMIE VOOR PODOLOGIE?

Heb je een vraag? Stel hem hier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!