DIGITAAL ZOOLONTWERP

Home|Digitaal zoolontwerp
INFORMATIE & PLANNING
INSCHRIJVEN

DIGITAAL ZOOLONTWERP

Home|Digitaal zoolontwerp
INFORMATIE & PLANNING
INSCHRIJVEN

ALGEMEEN

Steeds meer voetspecialisten zetten Cad Cam therapiezolen in bij voetklachten. Cad Cam is een moderne en efficiënte manier van het  maken van op maat gemaakte zolen voor je cliënten. Daarnaast leer je het 3D printen van zolen, een duurzame manier van het produceren van zolen doordat het zeer weinig afval met zich meebrengt.

KOSTEN

DOEL

Tijdens deze scholing leer je hoe je Cad Cam kunt inzetten in jouw praktijk. Je leert het ontwerpen, aanpassen, afwerken en afleveren van de therapiezool en je maakt kennis met het 3D printen van de zool. Na het volgen van deze bijscholing kun je je kennis doorvoeren in de praktijk waarin je werkt.

Voor wie?

 • Registerpodologen

 • Podotherapeuten

 • Podoposturaal therapeuten

3D PRINT THERAPIEZOLEN

Als enige opleider in Nederland krijg je bij de Academie voor Podologie ook een introductie van het 3D printen van therapiezolen. De techniek van de toekomst! Het is geluidsvriendelijker, milieuvriendelijker (omdat het minder afval produceert) en er is minder ruimte nodig voor het productieproces.

“Ik ben docent bij de opleiding tot Zorgschoenspecialist en verzorg de lessen zoolvervaardiging in de opleiding tot registerpodoloog. In mijn lessen staat voorop dat je een product of dienst levert waar je voor de volle 100% achter staat. Ik help je om tot een optimaal resultaat te komen.” – Roland Koks

“Ik vind het vak van podoloog een mooi vak. Je kijkt naar het fundament van iemands lichaam. Dit moet goed zijn. Ik vind het ook fantastisch om te zien hoe therapeutische zolen de klachten van iemand kunnen verhelpen.” – Willeke Benerink, student
“Als registerpodoloog moet je inzien dat podologie complementair is aan andere therapieën, in de opleiding leer je met andere disciplines samen te werken. Samenwerking om kennis te delen en te zorgen dat de cliënt de best mogelijke zorg krijgt.” – Harry Klunder

“Lesgeven is niet alleen kennis overdragen, maar ook zorgen dat elke student tot z’n recht komt op zijn of haar eigen persoonlijke manier. Hier komen mijn aanvullende opleidingen goed van pas. Het is fantastisch om les te geven en mensen te zien groeien!” – Dineke Bast

DIGITAAL ZOOLONTWERP

 • Stage – N.v.t.
 • Studiebenodigdheden – Tijdens deze bijscholing werk je met modelleersoftware van de AvP. Verder krijg je een tijdelijke schoollicentie van ontwerpsoftware Rhinoceros (Rhino) 6. Tijdens de scholing werken we alleen met Windows. Als je geen Windows op je laptop hebt, neem dan voor de start van de scholing contact op.
 • Groepsgrootte – Maximaal 20 deelnemers.
 • Accreditatie – KABIZ: 28,5 punten, ADAP: 44,5 punten.

 • Duur – De scholing bestaat uit 6 lessen verdeeld over een half jaar waarbij je ook aan thuisstudie doet. Het aantal uren zelfstudie is afhankelijk van je voorkennis, leerstijl en ervaring.
 • Toetsing – D.m.v. een theoretische en praktische toets.
 • Na afronding – Na positieve afronding van beide toetsen ontvang je een certificaat.
 • Inschrijving – Inschrijven doe je hier! Hoe eerder je je inschrijft, des te meer kans dat je deel kunt nemen.

planning

ERVARINGEN VAN STUDENTEN

podologie student

“Het is pittig om de opleiding te volgen naast het werken in de praktijk, maar het mooie is dat ik wel kan oefenen en leren onder werktijd.”

Rick Vermeulen | Student

podologie student

“Ik vind het vak van Podoloog een mooi vak, je kijkt naar het fundament van iemands lichaam. Ik vind het fantastisch om te zien hoe therapeutische zolen de klachten van iemand kunnen verhelpen.”

Willeke Benerink | Student

podologie student

“In mijn vroeger werk als pedicure moest ik vaak terugkomende klachten behandlen. Nu kan ik door het vervaardigen van zolen, klachten echt verminderen of volledig verhelpen.”

Annemarie Hylkema | Student

HEB JE EEN VRAAG?

Laat hier een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!