NLQF niveau 6 is behaald!

NLQF niveau 6 is behaald!

13 februari 2021

De AvP heeft NLQF niveau 6 behaald!

Afgelopen tijd is er achter de schermen bij de Academie voor Podologie hard gewerkt aan het inschalingsverzoek NLQF om niveau 6 te behalen. Het inschalingsverzoek bestaat uit twee delen: de beoordeling van de validiteit van de organisatie en de feitelijke inschaling in het NLQF.

NLQF niveau 6, wat zegt dat dan?

NLQF (NL Qualifications Frame) is een Nederlands raamwerk voor inschaling naar niveau van alle mogelijke kwalificaties. NLQF maakt hiermee door de overheid gereguleerde kwalificaties en private kwalificaties met elkaar vergelijkbaar. Ofwel: doordat onze opleiding Registerpodologie NLQF niveau 6 behaald heeft, is het vergelijkbaar met het niveau van een hbo-bachelor opleiding, maar de student ontvangt geen bachelor diploma. Na afronding krijgt de student een diploma uitgegeven door de Academie voor Podologie. Ook kunnen kwalificaties uit 39 Europese landen met elkaar vergeleken worden door de koppeling van het nationale kwalificatieraamwerk aan het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF). Zo kan een een registerpodoloog uit Nederland in Frankrijk laten zien op welk NLQF en EQF niveau hij of zij gekwalificeerd is. Kortom: nationale en internationale kwalificaties kunnen eenvoudig met elkaar vergeleken worden.

Lang verhaal kort: onze vernieuwde opleiding Registerpodologie is ingeschaald in het NLQF op NLQF niveau 6 en het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met het niveau alle andere hbo bachelor opleidingen (NLQF 6) die door de overheid gereguleerd worden!

Meer weten?

Als je graag meer wilt weten over de NLQF niveaus, neem dan een kijkje op de site van NLQF of neem contact met ons op en stel je vraag!

Deel dit bericht!

MEER WETEN OVER ACADEMIE VOOR PODOLOGIE?

Heb je een vraag? Stel hem hier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact formulier

Naam(Vereist)