Les in tijden van corona, hoe gaat dat?

Les in tijden van corona, hoe gaat dat?

29 mei 2021

Studente Karen Pijnenburg aan het woord:

“Na een pauze van 3 jaar heb ik in september 2020 mijn studie hervat. Ik ben toen begonnen met semester 7 en inmiddels doe ik semester 8. De eindstreep komt steeds dichter bij. In september is de Academie overgegaan naar een nieuwe online leeromgeving. Dit was even wennen. Voor ons als studenten, maar volgens mij nog meer voor het docententeam.In het najaar hebben wij nog alle lessen in Utrecht bij DTHA kunnen volgen. Omdat we een klas van 5 personen hadden was het goed mogelijk om de lessen met inachtneming van de Corona-maatregelen te volgen. De luchtverversing in de lokalen is goed en eenieder houdt zich goed aan de regels. Zelfs het praktijktentamen kon toen nog doorgaan.Sinds februari is dat anders. Door de verscherpte maatregelen hebben we in semester 8 alleen nog digitale lessen gehad via Teams. Eigenlijk vind ik dat prima. Ik bespaar 2,5 uur reistijd per week. En als ik een keer niet bij de les kan zijn, is het mogelijk de opgenomen les later te volgen. De interactie met de docent is prima.”

Volgens Karen zijn er ook verbeterpunten zoals dat de ‘messagewall’ en het sturen van berichten via Teams vaker gebruikt mogen worden. Daarnaast vind ze het ook jammer dat ze nu extra veel achter een scherm zit: “Het enige nadeel is eigenlijk dat je zoveel achter het scherm zit. Ik doe dat voor mijn werk al de hele week. En nu dus ook op de maandagen voor de opleiding.” Ook waren er verbeterpunten voor de digitale CadCam lessen: “de CadCam lessen lenen zich wat minder voor digitaal onderwijs naar mijn idee. Op ons verzoek hebben we nu wat casussen gekregen waarvoor we thuis de zolen kunnen ontwerpen. Ik leer het beste door het zelf te doen en daarbij de nodige fouten te maken.” 

“Verder hoop ik vurig dat we nog naar Utrecht mogen komen om de functieonderzoeken en specifieke testen te oefenen. Want dat heb ik zeker nodig om me in juni bij het examen wat zelfverzekerder te voelen.

Tot slot was het super lastig om in Corona tijd een stage adres te vinden. De meeste podologen hebben een kleine spreekkamer en durven het niet aan. Uiteindelijk is het me toch gelukt een stageadres te vinden. Ik heb veel geleerd van registerpodoloog Nikkie Huisman, werkzaam bij Schonagen in Harderwijk.”

Heb jij feedback, opmerkingen, vragen of tips over hoe de lessen worden gegeven tijdens corona? Laat het ons zeker even weten dan kunnen wij ermee aan de slag!

Deel dit bericht!

MEER WETEN OVER ACADEMIE VOOR PODOLOGIE?

Heb je een vraag? Stel hem hier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact formulier

Naam(Vereist)