Docentendag: examineren en voetentraining

26 augustus 2019

Docentendag: examineren en voetentraining

Examineren en voetentraining, dat waren een van de onderwerpen die maandag 26 augustus 2019 op de agenda stonden op onze halfjaarlijkse docentendag. Deze dag vindt altijd plaats in het voor- en najaar als aftrap van het scholingsseizoen. Alle docenten komen bij elkaar om kennis te delen, nieuwe inzichten op te doen en ervaringen te delen.
De dag wordt altijd als heel waardevol ervaren.

Deze keer dus aandacht voor examineren. Ten eerste bespraken de docenten met elkaar de beoordelingsformulieren. En in het bijzonder de OER (Onderwijs Examen Regeling) voor het scholingsjaar 2019-2020. Laurens Hoekstra lichtte toe welke wijzigingen er zijn. Daarnaast gaf Laurens een verslag van de activiteiten van de examencommissie van het afgelopen jaar, met enige geanonimiseerde casu√Įstiek, heel leerzaam!

Onze studenten worden onder andere opgeleid in het oplossen van voet- en houdingsproblemen door de inzet van zooltherapie, het vervaardigen van therapiezolen. Naast de inzet van therapiezolen is voetentraining ook een vorm van therapie die – in plaats van of in aanvulling op zooltherapie – wordt ingezet. Joop Creemers deelde zijn (kritische) visie op het inzetten van voetentraining ter behandeling van de halux valgus.
Het was weer een mooie dag, wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen.

Deel dit bericht!

RECENTE BERICHTEN

MEER WETEN OVER ACADEMIE VOOR PODOLOGIE?

Heb je een vraag? Stel hem hier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

    Hallo daar ūüĎč
    Wil je niks missen?
    Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

    Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties bij de Academie voor Podologie, en binnen de branche.

    We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.