Afscheid docenten

6 november 2020

AFSCHEID DOCENTEN PAUL EN GERARD

IN DIT NIEUWE SCHOOLJAAR HEEFT DE ACADEMIE VOOR PODOLOGIE AFSCHEID GENOMEN VAN TWEE DOCENTEN DIE ZICH LANG HEBBEN INGEZET VOOR DE AVP. GERARD BARSINGERHORN EN PAUL FAHNER ZIJN NAMELIJK GESTOPT ALS DOCENT BIJ DE AVP.

PAUL FAHNER

Paul is altijd een ervaren en professionele docent geweest. Naast lesgeven heeft hij ook een eigen praktijk, waardoor hij extra ervaring en kennis meenam naar zijn lessen. Hij gaf vooral les in het eerste semester van de opleiding Podologie. Hij heeft een lange tijd met plezier lesgegeven en met veel studenten een hoop kennis en ervaringen gedeeld.

“Na meer dan dertig jaar neem ik afscheid van de AvP. Zelf vind ik dat best heftig, maar door veranderingen zowel zakelijk als privé ben ik tot deze keuze gekomen. Ik heb altijd met veel plezier dit bijzondere werk mogen doen. De podologen die ik zo nu en dan spreek mocht ik allemaal helpen met het vergaren van kennis. Daarnaast heb ik drie verhuizingen van de AvP meegemaakt. Van de Hogeschool van Utrecht, naar locatie Nieuwegein en van Nieuwegein naar de huidige locatie.

Ik ben blij en dankbaar dat de AvP nu een nieuwe directeur heeft, namelijk Roland Koks. Daarnaast ben ik ook blij dat de AvP goed op koers ligt en collega’s dit mooie en zinvolle werk voortzetten om studenten te helpen naar het beroep registerpodoloog.”

GERARD BARSINGERHORN

Gerard is opgeleid als leraar lichamelijke opvoeding, sportfysiotherapeut, MSU echografist en registerpodoloog. Na zijn opleiding tot sportleraar aan de ALO is hij doorgegaan met de deeltijdopleiding fysiotherapie. Na 5 jaar lesgeven als gymnastiekleraar in het basisonderwijs is Gerard begonnen met een eigen fysiopraktijk.

Even later volgde Gerard de opleiding tot registerpodoloog. Een verdiepende, aanvullende studie die ervoor gezorgd heeft dat hij een groot deel van zijn tijd besteedde aan podologie. Het was dan ook geen grote stap voor Gerard om in 2009 in te gaan op het verzoek tot lesgeven aan de Academie voor Podologie. Sinds toen heeft hij in diverse modules les gegeven. Hij begon met module 6, waarna module 7, 3, en 4 volgden en de laatste jaren heeft hij weer lesgegeven aan studenten van module 6 en 7. Ook heeft Gerard zich ingezet voor het versnelde traject voor fysiotherapeuten.

Na een lange periode heeft Gerard besloten om te stoppen als docent, maar blijft wel verbonden met de AvP als examinator van de opleiding podologie.

“In de modules heb ik mijn kennis en vaardigheden op het gebied van het functioneren van het menselijk lichaam heel goed in de praktijk kunnen overbrengen op veel studenten. Een van mijn stokpaardjes was en is nog steeds de ketenproblematiek waar de voet een belangrijke rol in speelt. Ook zie ik een duidelijke meerwaarde voor het versnelde traject Podologie, deze groep paramedici en hun benadering van diverse lichamelijke klachten

Mijn mening is dat de AvP, indien zij zich blijft richten op de voet in relatie met het totale lichamelijke bewegingsleven van mensen, zij een meerwaarde heeft als opleider van paramedici met een brede kijk op het functioneren en disfunctioneren van het menselijk lichaam vanuit het uitgangspunt: de voet. Ik hoop komende jaren nog een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de beroepsgroep door middel van het optreden als examinator van de opleiding.”

Namens de AvP en studenten willen wij Paul en Gerard heel erg bedanken voor de jarenlange inzet binnen de Academie voor Podologie en wensen hen veel succes met hun nieuwe uitdagingen.

Deel dit bericht!

MEER WETEN OVER ACADEMIE VOOR PODOLOGIE?

Heb je een vraag? Stel hem hier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact formulier

Naam(Vereist)